Британскиот писател и истражувач Дејвид Ајк, се прослави со наизглед чудни теории, кои многумина никогаш не можеле да ги прифатат, но факт е дека има огромен број на следбеници ширум светот.

Во овие две видеа, тој ги открива плановите околу коронавирусот, кои се очигледни и дека најеминентните научници и лекари ги откриваат.

Манипулациите како оние дека треба да се носат маски кои докажано не штитат од коронавирус, а што го потврдуваат и научници ширум светот, не служат да го зачуваат здравјето на луѓето туку да ја држат масата во покорност како и да остваруваат политички маневри и профит.

Со манипулацијата со коронавирусот се остваруваат и политички, но и фармацевтски измами.

Оние кои ја измислиле короната првенство целат да го пореметат реизборот на Трамп, како и да заработат милијарди од вакцини, го доживеаа најголемиот удар во последната деценија кога Русите неодамна први пронајдоа вакцина и први ја регистрираа како лек.

Треба да се нагласи дека Русите традиционално се внимателни со производството на лекови, а посебно вакцини, бидејќи во Русија постои закон дека никој не смее со сила да се вакцинира, а доколку докторот му даде на пациентот вакцина, а притоа не го предупреди на последиците, може кривично да одговора, пишува webtribune.rs