Постои верување дека не треба да ги земаме изгубените предмети од улица, или ќе западнеме во неволја! Секако, има предмети кои намерно се наполнети со негативна енергија, но има и предмети кои можат да ви донесат среќа и успех. Не е ни чудо што нашите предци верувале дека секое откритие е знак одозгора што може да не предупреди на нешто или да ни наметне важна мисла.

Денеска ќе ве научиме кои предмети случајно пронајдени можат да ви донесат среќа и како да не ја пропуштите вашата среќа!

Среќни предмети
Икона :Ако најдете икона на улица, тоа е дарежлив знак одозгора. Таквото откритие ветува среќа во сите потфати и што е најважно – лицето што ја нашло иконата ќе биде заштитено и водено од повисоки сили на секој начин. Сепак, мораме да ве потсетиме дека пред да го соберете ова богатство, треба да ги кажете зборовите: „Господи, помилуј“, потоа однесете го предметот во храмот и осветете го. Само тогаш пронајдената икона може да се стави во вашата куќа.

>Потковица: Железната потковица долго време се смета за симбол на среќа и финансиска благосостојба. Човек кој ќе најде потковица токму на улица е навистина среќна личност! Таков среќен наод треба да земете и да го заковате на вратата.Инаку, оваа традиција ни доаѓа од дамнешни времиња, кога не секој можел да си дозволи коњ. И покрај тоа, да се најде изгубената потковица на благороден коњ, украсена со скапоцени камења, се сметаше за извонредна среќа!

Часовник: Таквото откритие е вистински знак одозгора! Часовникот не тера да размислуваме за неизбежноста на смртта. Ако најдете часовник на патот, треба да размислите за напуштените потфати и неисполнетите ветувања. Само тогаш вашата иднина ќе биде успешна и среќна. А најголемата среќа ве очекува доколку изгубениот часовник му го вратите на сопственикот.

Копче: Дали најдовте копче? Потоа почекајте ги добрите вести! Патем, колку повеќе дупки има копчето, толку повеќе среќа ќе ви донесе неочекуваното откритие. Таквото копче се смета за одлична маскота, заштитувајќи од зли очи. Низ дупките протнете црвен конец и врзете го јазолот за да не се лизне копчето. Носете ја маскотата со себе, секогаш криејќи ја од туѓите очи.

Прстен: Се верува дека ако најдете прстен и го земете, може да ги уништи семејните врски. Но, за една млада невенчана девојка, пронајдениот прстен е предвесник на добри вести на предната страна на љубовта.Прстенот е откритие кое во никој случај не треба да го подигнете, без разлика на пораката што ја испраќа. Ако сепак сакате да го земете извонредниот украс, тој мора да му се врати на сопственикот. Па, ако не планирате да го барате сопственикот, само плукнете го левото рамо и одете си.

Клучот: Клучот е моќен чувар за вашиот дом. Ако најдете клуч, можете и треба да го однесете дома.

Таму, прво ставете го на прагот за да го одбегнете злото. Според народното верување, клучот пронајден на улицата е предвесник на долгоочекуваното преселување и стекнување на сопствен дом. Па, со среќа!

Ракавици: Ако за време на прошетка се сопнете во пар изгубени ракавици, тоа значи успешно познанство! Ако наодот е кожа, тоа ветува силен бизнис синдикат. Ако една девојка имала среќа да најде машка ракавица – ова е предвесник на судбоносна средба Но, внимавајте! Никогаш не земајте туѓи ракавици за себе. Подобро е само да ги соберете и да ги поставите на видно место за да може нивниот сопственик полесно да ги најде.

Монета: Старата монета е уште едно добро откритие. Со оваа паричка не можете да купите ништо, но ќе послужи како одлична маскота и ќе ви донесе финансиска благосостојба. Главната работа е да верувате!

Цвеќиња од јоргованот: Како детелина, така и јоргованот може да донесе среќа. А ние не знаевме! Ако сте доволно среќни да најдете цвет од јоргован не со четири, туку со пет или повеќе ливчиња, тогаш сте навистина среќна личност. Слободно исполни ја својата најдлабока желба, но прво ќе треба да го изедеш цветот. Или можете да го исушите и да го носите со себе како талисман.

Бубамарата е добар знак!: Како деца, сите сме слушнале дека бубамарата може да ни ги исполни желбите. Земете ја бубамарата во рака, посакајте желба и смело ослободете ја. Ако инсектот одлета, тогаш желбата сигурно ќе се оствари.За брачна двојка која нема деца, средбата со бубамара е предвесник на долгоочекуваниот додаток во семејството!

Среќата може да ве чека буквално под вашите нозе! Внимавајте на знаците на судбината и не заборавајте да покажете здрав разум кога допирате туѓи изгубени работи, бидејќи не сите од нив можат да донесат среќа.