Откритието не било видливо со голо око.

Џон Рејнолд (35) од Тексас, со месеци барал недвижнина. Всушност, голема куќа со уштеп оголем двор за деца и две кучиња.
На крајот се определил за куќа во градчето Минерал Велс. Му се допаднал дворот иако со голо око видел дека травата во него мора да се искоси бидејќи имотот сепак бил запуштен.

Џон не го гледал дворот премногу, а можеби и подобро што не го правел тоа. Бидејќи доколку го направел тоа, веројатно би се воодушевил пред сопственикот кој можеби би му ја подигнал цената.
Џон, имено, по вселувањето и средувањето на дворот открил дека во него се наоѓа огромен базен кој на претходниот сопственик му бил целосно неважен.

Како страствен љубител на пливањето, овој човек од Тексас паднал во позитивен транс чувствувајќи се како да добил на лотарија.
-Се чувствував како случајно да налетав на добитно ливче. Никогаш во милион години не помислив дека ќе купам имот кој ќе има базен.
Фото
Го купив овој имот како инвестиција во намера подоцна да го продадам, но со оглед на ова изненадување, се сомневам дека воопшто ќе го направам тоа – изјавил Џон.

Му биле потребни 18 месеци да го реновира домот и базенот со големина 9х5 метри. Базенот бил полн со земја, делови од авотмобили и стар мебел, а во реновирањето вложил 10.000 долари.
Според некои проценки, тој сега вреди 16 пати повеќе.